Weekly Happy Deals

Un start pozitiv pentru integrarea în colectivitate

Copilul va fi bine. Dar tu ești?

Nu o să mint. Nu va fi ușor să îți lași cea mai de preț comoară în grija unor străini, pentru prima dată, fie ei și cadre didactice. Și poate nu vei simți asta doar prima dată, ci pentru o vreme. E normal. Ați avut această conexiune aproape magică încă din prima clipă (în cea mai mare parte de timp, cel puțin). Tu – voi – și universul vostru mic, ați fost suficienți pentru a creiona o noțiune de dragoste și siguranță imposibil de zdruncinat.

Pe măsură ce se apropie prima zi de grădiniță, ultima zi împreună cu copilul pare a aștepta, de asemenea, chiar după colț.

Mămico, părinți dragi, această piatră de hotar vă va afecta într-un mod major – mental, fizic și emoțional. Dar de la o mamă care a trecut prin asta, vreau să primiți garanția că totul va fi bine. Puiul vostru crește, își schițează propriile convingeri și își testează limitările, se cunoaște, la fel de frumos, natural și profund precum cunoaște fiecare lucru din lumea înconjurătoare și din ceilalți. Învață. Descoperă. Se miră. Aleargă. Cade. Se ridică. Zboară. Iar noi suntem acolo doar pentru a-i oferi cel mai bun ghidaj posibil.

Primele câteva săptămâni sunt întotdeauna cele mai grele. Dar știți asta deja. Știți, de asemenea, că vă veți canaliza toată superputerea voastră de părinți, care pot muta și munții din loc, și veți trece fără probleme peste această perioadă.

Ți-ai făcut temele. Știi că copilul tău va fi bine îngrijit. Și poți recita practic toate articolele existente pe tema asta – nu există dubii cu privire la multitudinea beneficiilor intrării în colectivitate a omului mic, perfect, pe care îl ai în față, și de a cărui întreagă evoluție te simți responsabil. 

Cu toate acestea, nu este ușor să îți lași puiul cu alte persoane – indiferent cât de iubitoare sau de calificate se dovedesc a fi. Iar mai nou, pentru a ne asigura succesul în gestionarea cât mai potrivită a acestei provocări, avem ajutoare de nădejde. Unul dintre acestea este reprezentat de programul Pre Grădi, o abordare extrem de ingenioasă pusă la dispoziție de partenerii noștri de la CreativeThinking, menită să ofere oricărui copil cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani (și) exact startul blând de care are nevoie, specific LUI și ȚIE, priviți ca echipă. Cu abonamentul Happy Kid beneficiezi de un discount de 10% la înscrierea în programul Pre Grădi.

Te invităm în continuare să afli de ce credem noi că acest program funcționează, și să te convingi în ce măsură este potrivit familiei tale, chiar prin cuvintele celor care l-au creat:

De ce pregătire pentru grădiniță la CreativeThinking?

După cum am reliefat deja, intrarea în colectivitate este cu siguranță o etapă firească în dezvoltarea oricărui copil. Totuși, acomodarea cu această nouă etapă de viață presupune un proces unic pe care părinţii trebuie să îl trateze cu răbdare, înţelegere şi multă delicateţe.

Fiecare părinte își dorește cea mai bună educație pentru copilul său și un start pozitiv al acestuia în colectivitate. Știm cât este de important pentru părinți să-și lase puiul într-un loc în care să se simtă securizat emoțional, în care să vină cu drag, cu zâmbetul pe buze și în care să se dezvolte frumos și armonios.

De ce spunem că prima experiență în colectivitate este foarte importantă?

Din experiența noastră în lucrul cu copiii, am putut observa cât este de important ca prima experiență în colectivitate să fie una pozitivă, în acord cu nevoile și ritmul celor mici de adaptare. Copiii au nevoie ca primul spațiu social în care sunt integrați să fie unul securizat, prietenos, iar separarea de mami să se producă treptat, fără lacrimi și supărări. În funcție de această primă experiență pe care cei mici o au, ei își vor seta așteptările dar și modul de interacțiune pentru viitoarele contexte în care vor fi puși de-a lungul dezvoltării lor.

Ce se întâmplă de fapt la Pre Grădi?

Creative Thinking a creat un program educațional care să vină în întâmpinarea nevoilor celormici, oferindu-le o integrare blândă în mediul social și respectându-le propriul ritm deadaptare și acomodare.

Pre Grădi se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 3 ani și jumătate și este unprogram complex de integrare în colectivitate care îi pregătește pe cei mici pentru intrarea lagrădiniță.

Ce recomandă Pre Grădi?

Formarea profesională în domeniul psihologiei a instructorilor este un factor important în crearea unei relații sănătoase, hrănitoare și benefice pentru cei mici, dar și pentru relația părinte-copil. În sala de curs fiecare copil este important, iar instructorii se adaptează în funcție de nevoile pe care aceștia le au, ajutându-i totodată să se simtă confortabil și în siguranță.

Pentru a-i putea ajuta pe cei mici să se dezvolte și să-și atingă potențialul maxim este important ca părinții să fie într-o strânsă legătură cu instructorii, să comunice în permanență și să se susțină reciproc. Părintele trebuie să încurajeze relaţia instructor-copil îndrumându-l pe cel mic spre el și prezentându-l ca fiind o persoană în care poate să aibă încredere și care îi poate oferi siguranță.

În acest sens, la Pre Grădi, noi menținem constantă legătura cu părinții oferindu-le feedback-uri, susținere și suport ori de câte ori aceștia au nevoie.

Activitățile propuse în cadrul programului Pre Grădi se bazează pe joc, jocul fiind principala modalitate prin care cei mici învață și se dezvoltă la această vârstă.

Unul dintre beneficiile programului Pre Grădi este acela că mami, tati, buni sau oricare alt însoțitor poate sta alături de cel mic în sala de curs sau pe hol atâta timp cât acesta simte nevoia.

Credem cu tărie că un copil creativ este un copil fericit. Aceasta îl ajută să-și dea voie să simtă, să gândească, să se exprime liber și să creeze. Activitățile dar și jocurile pe care le pregătim pentru cei mici sunt special alese pentru a le stimula curiozitatea și creativitatea.

Pre Grădi este un program flexibil, activitățile pe care noi le propunem se adaptează în funcție de nevoile pe care cei mici le au în sala de curs.

Cei mici nu au timp să se plictisească în sala de curs și asta deoarece le aducem o varietate largă de activități, toate alese cu scop și sens. Fiecare activitate are în spate cel puțin două obiective cum ar fi: stimularea creativității și a curiozității, dezvoltarea motricității fine și a dexterității, antrenarea atenției și a memoriei etc.

Experiența directă în sala de curs a copiilor cu tematica, cu materialele folosite, cu metoda abordată, dar și relațiile cu ceilalți îi ajută pe cei mici să-și dezvolte abilitățile emoționale, sociale, cognitive și creative, atingându-și astfel potențialul maxim.

Și tu îți dorești o altfel de educație pentru copilul tău? Dacă da, atunci hai la CreativeThinking!

Schimbarea începe în primul rând cu tine! Fii un părinte responsabil și asigură-te că educația pe care i-o oferi puiului tău este în acord cu nevoile pe care acesta le are în fiecare etapă de dezvoltare.

Noi venim atât în întâmpinarea nevoilor copilului tău, cât și în întâmpinarea nevoilor tale ca părinte, cunoscând și înțelegând foarte bine provocările prin care treceți de-a lungul întregului proces de dezvoltare.

Te așteptăm la CreativeThinking să ne cunoaștem și să-i oferim împreună puiului tău, oeducație cu scop și sens, o educație a viitorului!

Locations & Map

  • : ,8,4,5,7,9,6