Weekly Happy Deals

Taberele – ocazii excepționale pentru dezvoltarea personală a copiilor

Taberele – cu ce rămânem după ele?

Știm cu toții că, atât de absolut pe cât ne iubim copiii, o vacanță poate părea uneori nesfârșită atunci când ai oameni mici și plini de energie și adolescenți de a căror distracție să te simți responsabil zi de zi. Nu e ușor să jonglezi cu toate task-urile zilnice, care nu dispar ca prin farmec, pentru simplul fapt că e vacanță, deci nu este nicio surpriză că taberele au (re)devenit o alegere populară pentru multe familii din întreaga lume.

Dar cu atât de mulți oameni ce aleg să-și trimită copiii în tabere, a venit vremea să ne punem o întrebare firească – sunt acestea doar o formă convenabilă de divertisment și, de ce nu, o metodă fantastică de a îți da voie ție, ca părinte, să tragi o binemeritată gură de aer de „libertate”, sau există ceva mai mult în spatele experienței taberei pe care i-o putem oferi copilului?

Lesne de înțeles că tabăra reprezintă o oportunitate pentru copii să se joace și să se distreze, precum și pentru a deprinde noi competențe sau chiar un nou domeniu de interes. Acest soi de ieșire organizată din cotidian păstrează, de cele mai multe ori, copiii entuziaști pe întreaga perioadă de desfășurare și are numeroase beneficii pentru sănătate. Cea mai bună parte este că adesea copiii doresc să meargă în tabără doar pentru că este distractiv, iar rezultatele pozitive se întâmplă pe parcurs, pe nesimțite.

Iată doar primele câteva motive pentru a alege să profitați de această fantastică petrecere a timpului celor mici:

1. Îmbunătățirea abilităților sociale și construirea de noi prietenii

De cele mai multe ori, prieteniile și conexiunile formate în timpul taberei au fost unele dintre cele mai puternice amintiri rămase în urma acesteia. Tabăra oferă un spațiu valoros în care copiii pot să încetinească, să se conecteze și să se concentreze. Departe de presiunile, etichetele și structura socială a școlii, una dintre ele cele mai bune părți ale taberei reprezintă oportunitatea pentru copii de a-și face noi prieteni. Acest lucru devine adesea evident în ultima zi a taberei, când copiii sunt adesea triști la gândul despărțirii, însă entuziasmați, totodată, de prospectul păstrării fiecărei noi relații pe o perioadă cât mai îndelungată. Tabăra este o comunitate departe de casă și de școală, unde copiii învață să lucreze eficient între ei și cu mentorii adulți, să construiască relații și să gestioneze conflicte.

Prin diverse studii realizate de-a lungul timpului, s-a demonstrat că tabăra dezvoltă în mod semnificativ inteligența emoțională a copiilor, care include recunoașterea, înțelegerea și gestionarea emoțiilor și reprezintă o componentă cheie în succesul pe termen lung.

2. Adoptarea unui stil de viață activ, în aer liber

Unul dintre cele mai provocatoare aspecte ale copilăriei pentru fiecare dintre noi, părinții de astăzi, este acela de a ne menține copiii activi și sănătoși. Este mai greu ca niciodată ca cei mici să rămână angrenați în activități și în aer liber, în special în zonele urbane, iar această generație de copii petrece mai puțin timp în aer liber decât orice altă generație anterioară.

Introduceți tabăra în această ecuație, și nu veți avea decât de câștigat! Copiii sunt astfel capabili să exploreze în condiții de siguranță lumea exterioară și naturală, împreună cu colegii lor. Toate sub îndrumarea unui personal abilitat, pregătit pentru orice situație. Activitatea fizică intervine adesea sub formă de distracție și jocuri diverse, reușind astfel să sugereze copiilor un stil de viață activ, fără a-l impune sau a pune accent asupra sa, ceea ce crește șansele ca acest tip de atitudine să se păstreze și odată întorși acasă. Printre beneficiile unui stil de viață activ se numără și menținerea unei greutăți optime (cifre îngrijorătoare denotă că obezitatea în rândul copiilor s-a dublat, în ultimii 30 de ani, iar în rândul adolescenților a crescut de 4 ori, la nivel mondial), dar și faptul că de cele mai multe ori copiii sunt mai capabili să se concentreze, să își îmbunătățească performanțele școlare și să aibă mai puține probleme comportamentale.

3. Deconectarea de la tehnologie

Copiii noștri se bazează mai mult pe tehnologie pentru divertisment și pentru școală decât oricând și aproape fiecare copil care ajunge în tabără va avea un iPad, un iPhone, un iPod sau un laptop și mulți dintre ei vor fi obișnuiți să petreacă ore uitându-se la televizor sau jucând jocuri video, în timpul liber de acasă. Deși tehnologia poate avea beneficii uriașe, petrecerea unui timp fără ea este esențială. Orice părinte știe însă cât de provocatoare se poate dovedi convingerea copilului de acest aspect.

În tabere, copiii au acces în mod limitat la telefoanele mobile și alte dispozitive de gen, ceea ce înseamnă că aceștia se pot angaja pe deplin în activități. Realizând, în mod practic, că pot fi departe de tehnologie fără a le lipsi, să se distreze și să se conecteze cu colegii lor, îi ajută pe copii să-și dea seama că există o lume dincolo de jocurile video și vor fi mult mai înclinați să fie activi, să-și continue hobby-urile proaspăt deprinse și să coboare mai des de pe canapea și atunci când sunt acasă!

4. Îmbunătățirea încrederii și respectului de sine

Tabăra este un mediu în care copiii sunt familiarizați cu sarcini și activități noi, astfel încât este natural să li se întărească organic sentimentul că DA, (și) EI POT! Copiii sunt încurajați să iasă în afara zonei lor de confort și să ia parte la activități diverse și provocatoare. Într-un mediu prietenos și lipsit de critică, ei învață că este bine să încerci și uneori să eșuezi, iar cu fiecare succes, crește și încrederea lor.

Aceaste nou descoperite forme de independență, rezistență și stimă de sine nu se transferă numai în activitățile desfășurate în tabără, ci și la școală și în viața lor de zi cu zi, copiii fiind mai fericiți și mai deschiși să încerce lucruri noi, adesea esențiale dezvoltării lor.

5. Construirea abilităților de conducere și a lucrului în echipă

Leadership-ul și spiritul de echipă pot fi învățate în tabără în mai multe moduri. În mod firesc, copiii vor trebui să ducă la bun sfârșit diverse activități în grupurile lor sociale, fie că sunt cu colegii lor, ori în mod individual. Astfel, membrii unui grup dat se bazează unul pe altul pentru a coopera și a încheia onorabil orice activitate, iar în acest proces învață în mod natural spiritul de echipă, modul logic de a delega în funcție de abilități și personalitatea fiecărui membru în parte, dar și un mod sănătos de asumare a responsabilității. Rolurile se atribuie fără forțări, iar toți înțeleg noțiunea de „reușim împreună”, ceea ce conduce la clădirea unei perspective benefice pentru viitor.

Copiilor li se dă, de asemenea, ocazia să învețe să preia inițiative, fie că ajută un coleg mai mic să-și găsească drumul, fie că preia frâiele acțiunii într-o activitate, că se luptă cu înțelegerea instrucțiunilor într-o limbă cvasi străină sau pur și simplu își curăță camera fără a fi rugat să facă asta.

6. Tabăra încurajează creșterea personală

În timp ce tabăra poate părea pur și simplu ca un joc de vară tipic pentru copii, să învețe să înoate, să doarmă într-o cabană împreună cu alți copii și să cânte în jurul focului de tabără sunt activități care îi pot răsplăti cu abilități de dezvoltare personală valoroase, pentru întreaga viață.

Gãseşti mai jos recomandările Happy Kid pentru super tabere organizate vara aceasta.

Taberele de construcții eematico: SkyLab Mission 3019

Când: 23-28 iunie sau 14-19 iulie sau 21-26 iulie

Vârsta: 7-14 ani sau 4-9 ani

Unde: Predeal

Beneficiu Happy Kid: 160 lei reducere

Suntem în anul 2019. Acum, tehnologia este atât de avansată încât oamenii reușesc să dezvolte programe și dispozitive care cu 1000 de ani în urmă erau de neconceput. Cel mai mare progres al acestor timpuri, alimentat de curiozitatea nemărginită a oamenilor, este cercetarea spațială. Mai ales că avem toate mijloacele de a înfăptui descoperiri noi, cosmice.

La bordul navei, așteptăm o echipă formată din cei mai curajoși și mai pregătiți oameni de știință pentru a decola și a deveni primii exploratori spațiali ai acestei planete, posibil o a doua casă a pământenilor.

Vezi aici detalii complete despre tabăra Skylab Mission 3019 pentru copii.

Tabăra KaleidosCopil by Playouth

Când: 8-14 iulie sau 15-21 iulie

Vârsta: 8-12 ani

Unde: Moieciu de Jos

Beneficiu Happy Kid: 10% discount (140 lei reducere)

Unde-și capătă copiii independenţa? În TABERE! Iar tabăra Kaleidoscopil este locul potrivit pentru ca cei mici să se bucure de copilărie, de jocuri și de noi prieteni în timp ce capătă mai multă încredere în ei înșiși. Oferă-i copilului tău oportunitatea de a experimenta o săptămână de activităţi creative alături de traineri pasionaţi de educaţie.

În cadrul taberei KaleidosCopil pentru copii, copilul tău va participa la activităţi care îl vor ajuta să își dezvolte percepţia și modul de gândire. Vor învăţa prin joc să observe și, din observatori, să devină participanţi activi. Iată ce propunem noi, în continuarea gândului, pentru micuţul tău: tabăra KaleidosCopil, tabăra în care încurajăm, prin joc și experienţe, ca autocunoașterea, înţelegerea, sinceritatea, curiozitatea, răbdarea, dialogul să devină motoare ale vieţilor lor.

Ateliere practice și experienţiale: Origami – Modele din hârtie, Bune Maniere – Te rog și Mulțumesc, Teatru – Emoţii, Dicţie, Exprimare și Improvizaţie – Ne povestim imaginaţia, Chimie Distractivă – Experimente.

Detalii complete despre tabara KaleidosCopil gasiti AICI

Kids Biz Camp by Ken Academy

Când: 7-12 iulie

Vârsta: 7-10 ani

Unde: Predeal

Beneficiu Happy Kid: 10% discount (160 lei reducere)

Copiii îndrăgesc joaca de-a “oamenii mari” ….și noi, părinții, joaca pur și simplu, așa-i? Ken Academy lansează KIDS BIZ CAMP, o tabără de o săptămână, bogată în activități inedite, jucăușe, în natură.

Prin distracție și provocări se dezvoltă spiritul de echipă al celor mici și încrederea în capacitatea lor de a da aripi viselor lor și a le transforma în proiecte antreprenoriale. Aerul curat, frumusețea naturii, voia bună, mâncarea sănătoasă ne sunt prieteni în această tabără de educație antreprenorială prin aventură. Tinerii noștri antreprenori se vor urca la bordul navei KEN Academy și vor meșteri cu drag, timp de 6 zile, la afacerea mult visata.

Dintre secretele taberei:
La începutul aventurii, copiii își vor alege visul de afacere pe care vor să-l crească. Va fi oare gemul bunicuței? Sau atelierul de artă?
Indiferent care va fi afacerea, copiii sunt cei care decid:
* cum va arăta aceasta-de la design la construcție la implementare
* cum vor boteza afacerea;
* ce elemente de identitate vor născoci;
* cum și cine din echipă va intra în producție;
* cine se va ocupa de materialele de comunicare;
Alegerea și responsabilitatea sunt la ei!

Detalii complete despre Kids BIZ Camp gasiti AICI

Tabăra Family Building

Când: 23 iunie-28 iunie

Vârsta: 7–12 ani

Unde: Polovragi

Beneficiu Happy Kid: 100 lei reducere

Cea mai tare tabără din viața mea … acestea vor fi cuvintele copiilor când se vor întoarce din tabăra “Family Building”.

Această tabără, nu este doar o simplă tabără de vară, este un eveniment de proporții, un eveniment în care se îmbină cu succes distracția, creativitatea și dezvoltarea personală a copiilor. Totodată, se pune accentul pe dezvoltarea relațiilor interpersonale cu alți copii, prin depășirea oricăror bariere de timiditate. Astfel, se vor întoarce acasă, cu multe amintiri foarte frumoase și cu mulți prieteni noi!

Vom avea în fiecare zi activități structurate în jurul unei tematici precum:
– Distracția este la ea acasă
– Inteligență vs Forță
– Jocurile Olimpice
– Cercetașii
– Creativitatea la cote maxime
– Jocurile copilăriei (parinților noștri)

Detalii complete despre tabara Family Building gasiti AICI

Tabăra de Life Design by Clay Play Ceramica

Când: 26 iunie-1 iulie

Vârsta: 10+ ani

Unde: Costești, Dâmbovița (la poalele munților Leaota)

Beneficiu Happy Kid: 5% discount (84 lei reducere)

Tabăra de Life Design. Coaching și elemente de utilizare extinsă a creierului Silvaultramind. Oferă-i copilului tău cel mai frumos cadou: o viață extraordinară, creată chiar de el, cu puterea minții lui.

Cum sa iti programezi mintea pentru ca sa iti creezi in mod constient propria cale in viata, pas cu pas. Viitorul este al copiilor nostri. Iar impreuna putem face o lume mai buna!

Ce facem: explorare prin coaching a tiparelor comportamentale și emoționale pentru:
– creșterea încrederii și a stimei de sine
– a învăța cum să îți folosești mintea în mod creativ pentru a găsi soluții la diferite probleme
– a îți putea autoregla propriul comportament
– a învăța să îți gestionezi emoțiile
– a căpăta claritate asupra ceea ce vrei cu adevarat

Detalii complete despre tabara Life Design găsiți AICI

Tabără de dezvoltare personală prin arte teatrale, fotografie și tehnici de psihoterapie by Central Art Studio

Cand: 22 – 27 iunie

Varsta: 6-12 ani

Unde: Sambata de Sus

Beneficiu Happy Kid: 50 lei reducere

Ateliere de dezvoltare personală prin arte teatrale, fotografie și tehnici de psihoterapie în aer liber: înviorare prin respirație și mișcare, tehnici de relaxare în aer liber prin povești terapeutice, jocuri actoricești de dezvoltare personală (autocunoaștere, atenție, coordonare, prientare în spațiu, memorie, imaginație, mimică, cum devenim o echipă), scurt-metraje pe teme date și jocuri de improvizație în echipă, concurs de talente. Vom realiza mici filmulețe pe echipe cu diferite teme educaționale, pe care le vom discuta și explica seara pe proiector.

Copiii vor primi diferite teme de improvizație în momente cheie ale zilei în care ei vor crea o întreagă poveste. Ex.: cină medievală, cină non-verbală prin mimă, cină „My favourite star”

Detalii complete gasiti AICI

Creative Summer Camp by Theatre Acting Club

Când: 23-28 iunie

Vârsta: 8-10 ani si 11-14 ani

Unde: Bran

Beneficiu Happy Kid: workshop gratuit (in valoare de 50 lei)

Hollywood Production & Stories in the Shadows. Atenţie! Se filmează! Orice film merită o atenţie desăvârşită şi totuşi, ce ar mai fi un film dacă nu ar fi realizat prin distracţie. Este momentul ideal de a forma o echipă de producţie creativă, pregătită să aplice metodele cinematografice descoperite pe parcursul taberei. Cursanţii vor învăţa să “privească în perspectivă”, să realizeze un scenariu şi vor fi, rând pe rând, atât actori cât şi regizori în propria producţie. Şi pentru că tot ne aflăm în lumina reflectoarelor, umbrele vor prinde contur într-o frumoasă poveste creată şi narată chiar de către copii. Vom face o scurtă incursiune prin istoria teatrului de umbre şi păpuşi şi apoi vom da frâu liber creativităţii şi culoare imaginaţiei. Vom încheia tabăra cu un festival de teatru şi film.

Cu ce rămâne copilul tău la final de tabără?

  • cu prieteni noi;
  • îşi va îmbunătăţi vorbirea şi ascutarea limbii engleze;
  • va învăţa cum să se folosească de imaginaţie şi creativitate pentru proiectele viitoare;
  • va pune o nouă “cărămidă” la consolidarea încrederii în sine;
  • va învăţa să fie mai independent;
  • îşi va îmbogăţi cultura generală.

Detalii complete despre Creative Summer Camp găsiți AICI

Locations & Map

  • : 8,4,5,7,6